Over Genderklik

Genderklik.be maakt komaf met hokjes voor meisjes, jongens, vrouwen en mannen in de samenleving en helpt jou de genderklik te maken op een leuke en interactieve manier.

Waarom houden meisjes van roze en jongens van blauw? Is het waar dat jongens niet thuis horen in de balletwereld? Klopt het dat meisjes van nature zorgender zijn dan jongens? Waarom zijn er zo weinig huismannen? Zijn jongens die graag jurken dragen per definitie homo?

Op deze website gaan we dieper in op deze en andere vragen over gender en gendermechanismen die verweven zijn met ons dagelijks leven. Voor wie niet bekend is met het thema doen we het hele genderverhaal uit de doeken. Wie zich al stevig verdiept heeft in het onderwerp, bieden we actuele voorbeelden en praktische tips. 

Niet iedereen herkent zich in de opsplitsing man-vrouw. Maar iedereen wordt hoe dan ook geconfronteerd met genderrollen en -verwachtingen, en daar gaat deze site over.

Je kan thematisch aan de slag gaan of samen met ons het genderverhaal doorlopenMaar daar stopt het niet: wie graag op de hoogte blijft van wat er zoal rond gender gebeurt in de wereld kan terecht op onze facebookpagina, die geregeld geüpdatet wordt met boeiende artikels over het genderthema!
 

" "

 

We proberen deze website zo toegankelijk mogelijk te houden. Bekijk hier de officiële Toegankelijkheidsverklaring.